Hoteluri de lux din lume si «minunile» lor

 

Burj Al Arab, Dubai, Emiratele Arabe Unite — lux la inaltime

burj-al-arab-exterior
Unul dintre cele mai inalte hoteluri ale lumii, cotat la sapte stele, a fost ridicat pe o insula in intregime artificiala, aflata la o distanta de 280 de metri de mal. Asa cum era de asteptat, a fost construit pentru a fi unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, dotat cu o platforma generoasa pentru masinile Rolls Royce si cu o pista de aterizare pentru elicoptere, care, atunci cand nu este folosita, poate servi drept teren de tenis…Este drept, unul la mare inaltime…
Burj Al Arab este localizat in Dubai, Emiratele Arabe Unite, si este cea de-a doua cladire ca inaltime din lume utilizata exclusiv drept hotel. Pe primul loc se afla structura hotelului din Pyongyang, Coreea de Nord, care este cu 9 metri mai inalta, in vreme ce Turnul Rose, aflat de asemenea in Dubai, devine cel mai inalt hotel din lume cu o inaltime de 333 metri.

Hotelul si Cazinoul The Palazzo Resort, Las Vegas, SUA — camere cat vezi cu ochii

venetian-palazzo-las-vegas-review
Las Vegas este celebru pentru viata sa de noapte agitata, dar mai ales pentru miile de cazinouri pe care le adaposteste intre peretii sai. O Fata Morgana a castigului facil, Las Vegas atrage anual milioane de turisti ademeniti de lumini, bani si promisiunea luxului.
Cu un numar de 8108 camere, Palazzo a devenit hotelul cu cele mai mare numar de camere din emisfera vestica. Hotel si cazino, Palazzo a fost construit in spiritul designului european modern si este inchinat, fara doar si poate, luxului. De altfel, acest lucru se reflecta perfect im costurile constructiei, care au atins pragul de 1,8 miliarde de dolari americani. Desi astazi numele de Palazzo a devenit mai rezonant decat cel al fratelui sau siamez, in realitate, aceasta constructie adiacenta a fost gandita ca o extensie a cazinoului si hotelului original The Venetian din suburbia orasului Las Vegas.

Grand Resort Lagonissi, Atena, Grecia — luxul se plateste

rot01
«Crème de la crème» si unul dintre cele mai scumpe complexe hoteliere din Grecia, Lagonissi este si cel care pana nu demult, inchiria camera cu cel mai ridicat pret din lume.
In ceea ce priveste industria hoteliera, recordul care incepe cu «cea mai scumpa… » se schimba destul de des. Pana de curand titlul era detinut de Royal Villa din cadrul resortului Lagonissi din Atena, unde pretul pe zi este de 50.000 de dolari. In momentul de fata, acesta a fost declasat de catre un alt hotel, elvetian de aceasta data, care inchiriaza apartamentul special cu vedere la lacul Geneva prin geamurile securizate la pretul de 53.000 dolari pe zi.
De altfel, luxul este tema principala a intregului resort. Acesta este locul in care industriasii bogati aterizeaza cu elicopterul si in care starurile de la Hollywood apar discret, iesind din limuzinele inchiriate.

Palatul Emiratelor, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite — in spiritul epocii de altadata

palatul-emiratelor-emiratele-arabe
Hotelul Palatul Emiratelor, deschis publicului in 2005, a devenit in scurt timp cea mai scumpa constructie hoteliera, cu costuri totale de pana la 3 miliarde de dolari. Argintul, aurul si marmura au fost utilizate in constructia celor 394 de camere de hotel si a celor 1002 candelabre ornate cu cristale Swarovski. Hotelul gazduieste terenuri de fotbal, o plaja intinsa, un elicopter si cateva piscine, dintre care una este o cascada care se continua sub forma unui rau.Hotelul din Abu Dhabi este unul dintre cele mai luxoase din Estul Mijlociu. Oaspetii au la dispozitie 302 camere, dintre care 92 apartamente, iar vederea este la alegere: catre gradina, piscina sau ocean. Decoratiunile camerelor respecta stilul traditional regal, in care tehnologia moderna a fost integrata, fara a face insa nota discordanta.

Grand Hyatt, Shanghai, China — in cuibul berzei, o priveliste de neuitat

dubai5
Grand Hyatt din Shanghai este unul dintre hotelurile «cocotate» la cele mai mari inaltimi, avand avantajul suprem al unei panorame unice asupra orasului.
Hotelul ocupa etajele superioare ale turnului Jin Mao, mai exact zona dintre etajele 53 si 87. Aflat in centrul Pudong-ului, districtul financiar si de afaceri al Shanghai-ului, hotelul ofera acces facil catre Bursa Shanghai, catre Shanghai World Financial Centre sau catre International Convention Centre. De altfel, complexul este localizat la doar 50 de minute de aeroportul principal.
Fiecare camera este «dotata» si cu o panorama exceptionala asupra orasului, care pare sa nu doarma niciodata. Din patul confortabil, oaspetele poate urmari traseul sinuos al raului Huangpu sau linia orizontului scaldata in culorile bogate ale apusului.

Hoshi Ryokan, Komatsu, Japonia — 1.300 de ani in slujba clientului

500713638_1280x720
Cel mai vechi hotel al lumii, Hoshi Ryokan, opereaza de mai bine de 1300 de ani neintrerupt. Asezarea si-a deschis portile pentru prima data in anul 718 si a fost pastrata in aceeasi familie timp de 46 de generatii.
In hotelul ce numara 100 de camere, accentul este pus pe confortul si pe starea de bine a oaspetului. Conform Cartii Recordurilor, pe langa titlul de «cel mai vechi hotel din lume», Hoshi mai are o calitate inedita: este cea mai veche companie, ca perioada de functionare, din lume, dupa ce concurentul principal, Kongo Gumi, s-a inchis in 2006.
O legenda veche japoneza incearca sa explice miracolul existentei de peste 1300 de ani a unei constructii umane, in spiritul intelepciunii japoneze. Se spune ca un mare invatat budist, Taicho Daishi, se afla pe un munte izolat, unde traia cufundat in mediatie. Intr-o noapte, zeitatea Hakusan i-a aparut in vis si i-a transmis ca la 20 de kilometri de baza muntelui se afla un sat numit Awazu. Acolo, va gasi un izvor termal fierbinte, care are puteri tamaduitoare.
Hakusan ii avertizeaza ca oamenii satului nu sunt la curent cu existenta acestui izvor, insa daca il vor descoperi , acesta ii va servi pe vecie. Taicho a coborat de pe munte si i-a ajutat pe sateni sa scoata la lumina comoara pe care stateau. Bolnavii s-au imbaiat in acea apa si s-au vindecat imediat. Atunci, Taicho i-a ordonat discipolului sau, Garyo Houshi, sa construiasaca pe acel loc un spa pe care sa-l conduca mai departe, pentru ca toti bolnavii sa se bucure de puterea tamaduitoare a izvorului.

Profita de multitudinea de oferte de la “Holiday Service” si poti ajunge intr-o destinatie de vis! Cu“Holiday Service”- garantia celui mai bun pret!

Va asteptam cu drag!

Всегда Вам рады!

logo_hs

«Holiday Service»
MDA-2005
Rep.Moldova, Chisinau
str.Puskin 35
022 22 44 44
022 49 69 49
069 49 69 49