Bucura-te de o vacanta pe cinste la Roma!

3 NOPTI/4 ZILE

Romacapitala celui mai puternic Imperiu, Roma gladiatorilor, a razboaielor, dar si Roma iubirii, a romantismului si a vivacitatii. O destinatie turistica ce nu inceteaza sa fascineze milioanele de turisti care ajung aici in fiecare an. Un adevarat muzeu in aer liber, pe care il puteti descoperi la fiecare pas, la fiecare din colturile strazilor pline de istorie.

Vrei să vizitezi Roma? Bună alegere. Traieste, savureaza unicitatea si frumusetea orasului intr-un CITY BREAK la ROMA cu #HolidayService!

enjoy-a-great-holiday-in-rome

Pepioada: 20 -23/10 /2017
159 euro — ATHENA 3*/BB (NEAR TERMINI RAILWAY STATION)
166 euro -THE CHURCH VILLAGE 3 */ВВ (AURELIA, VATICAN)
190 euro — BELLA VITA 3 * /ВВ (CENTRAL)

In pret sunt incluse:
Cazare cu mic dejun, asigurare medicala,1 excursie cu vizita obiectivelor turistice generale ale orasului(Piazza Navona, Pantheon, Piazza Venezia, Capitoline Hill, Imperial Forum, Roman Forum, Colosseum (outside), casti(Head-phones) -incluse

Adaugator se achita: bilet de avion(de la 165 eur/pers)

Iată care sunt cele mai importante atracții turistice din Roma, pe care ți le recomandăm să le vizitezi:

1. Colosseum — Simbolul Romei in intreaga lume, este unul din monumentele cele mai fotografiate si vizitate ale planetei. Construit in secolul I d.Hr ca si arena unde romanii se relaxau asistand la lupte intre gladiatori si vanatoare a animalelor salbatice, Colosseumul avea o capacitate de 50.000 de spectatori, insa, astazi poate fi admirata doar o treime din ceea ce a reprezentat odinioara. La momentul respectiv cei 50.000 de spectatori umplau Colosseumul asa cum astazi tot 50.000 de spectatori umplu Arena Nationala la meciurile Dinamo – FCSB si, nu ne indoim, romanii erau la fel de frenetici pe vremuri asa cum acum sunt galeriile celor doua formatii bucurestene.Colosseum-ul atrage 6 milioane de turisti anual si continua sa fie un simbol al grandorii romane; citandu-l pe poetul Byron: „Atata timp cat Colosseum-ul exista si Roma va exista”. Colosseumul inca exista si este cu atat mai impresionant la lasarea intunericului, atunci cand este iluminat in intregime, asa cum puteti vedea in fotografia de mai sus.

View of Colosseum in Rome and morning sun, Italy, Europe.

2. Muzeele Vaticanului Aceasta atractie turistica este cunoscuta ca fiind cea mai mica tara din lume. Are 800 de locuitori iar acestia sunt considerati ca cei mai norocosi sfinti. Turul muzeelor Vaticanului cuprinde superba Capela Sixtina, tavanul pictat de Michelangelo dar si de alte opere de arta de calitate cunoscute in intreaga lume. In total sunt 11 muzee, cu 5 galerii si 1.400 de sali. In interiorul acestora pot fi admirate sculpturi, picturi, harti, gradini si foarte multe obiecte de arta, cele mai multe din epoca renascentista si mult mai vechi de atat.

3. Fontana di Trevi se afla pe primele locuri in topul celor mai faimoase si impunatoare fantani arteziene din lume. Fantana are o inaltime de 26 metri si 20 metri latime iar aceasta a devenit faimoasa datorita filmului “La Dolce Vita”. An de an, turistii vin aici pentru se fotografia si pentru a arunca cu monede in fantana. Se spune ca, cine arunca o moneda cu mana dreapta peste umarul stang se va mai intoarce la Roma. Banii stransi zilnic din fantana de catre primarie sunt donati unui supermarket pentru oamenii saraci ai orasului.

4. Bazilica Sfantul Petru este cea mai mare costructie romano-catolica din lume avand 778 coloane, 44 de altare, 135 de mozaicuri si 395 de statui. Basilica se afla pe malul drept al raului Tibrului, pe un teren putin inaltat iar in fata sa s-a construit o piata vasta, denumita Piata Sfatul Petru. In acest loc se aduna mii de credinciosi pentru a fi alaturi de papa in cele mai mari sarbatori catolice.

5. Forul Roman este situat in imediata apropiere a Colosseum-ului, unul dintre arealele arheologice cele mai importante ale lumii, intrucat el reprezenta nucleul vietii sociale si comerciale a Imperiului Roman – in Palatele sale se faceau tranzactii comerciale, in edificiile guvernamentale se promulgau legile, luandu-se astfel cele mai importante decizii ale Imperiului, pietele si templele sale gazduiau viata publica si religioasa a locuitorilor.Din pacate, la caderea Imperiului Roman, zona a fost abandonata, iar odata cu trecerea anilor aceasta s-a trasformat intr-un morman de ruine unde pasteau caprele si oile. Abia in secolul al XIX lea au inceput lucrarile de reconstructie pentru a recupera acel putin din impunatorul trecut.

Traieste, savureaza, plimba-te in lungul si-n latul orasului, fa sute de poze si…bucura-te de o vacanta pe cinste la Roma!

enjoy-a-great-holiday-in-rome1

Всегда Вам рады!

logo_hs

«Holiday Service»
MDA-2005
Rep.Moldova, Chisinau
str.Puskin 35
022 22 44 44
022 49 69 49
069 49 69 49